ukemeny-33-16-handleliste
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 33 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Hverdagen kom litt brått på meg, så i går rakk jeg ikke å lage ukesmenyen. Men her kommer den.
Midt i denne uken er alle tilbake i hverdagen, det kjennes fint det også. Og ungdommen i huset startet på videregående og dette blir en spennende start for både han og oss voksne.
Her  har jeg laget en meny med handleliste, dette er både billige og enkle retter som passer godt nå på starten av sensommeren. Jeg er opptatt av å bruke råvarer når de er i sesong, så både blomkål og rotgrønnsaker er gode å spise nå.

 

Blomkålsuppe ( klikk på bildet så kommer du til oppskriften)

blomkalsuppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1–2 blomkålhoder
3 dl
matfløte evt melk

Fiskegrateng med ostesaus:

fiske-grateng
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kokt torsk, sei eller andre typer hvit fisk
1 pk makaroni
1 pk smør

1/2 liter lett melk evt helmelk
3 egg
1 liten pakke strøkavring

 

Onsdag:
Pølsegryte med pasta

Polse-gryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

1 pk fullkornpasta
2 løk
1 pk frosne erter
1 boks crème fraîche, original eller lett
1 lite glass dijonsennep
500 g røkte kjøttpølser
1 liten bit parmesan

Torsdag: Laks i form

laks-i-form
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g skinnfri laksefilet
1 sitron
1 boks crème fraîche orginal, 35 %
flatpersille
evt kjaennepepper om du ikke har det i skapet.

Fredag: Paella

paella kylling sjomat
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
300 g paellaris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran, evt gurkemeie
2 ½ dl vermut eller tørr sherry, kan utelates
1 pk kyllingbuljong
12 – 16 reker, renset
250 g erter
1 kg blåskjell
1½ dl hvitvin
1 bunt bladpersille
1 – 2 sitroner

Lørdag: Fenikkel og chevrepai

fenikkel-pai
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 beger kesam
1 smør

700 g fennikel
1 hvitløk
1 glass soltørkede tomater
1 dl frisk basilikum
1 chevre
4 egg
1 boks fløte
1 boks crème fraîche

 

Søndag: Gulasjsuppe

gulasj-suppe-gryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kg kokekjøtt av okse, høyrygg
2 store løk
1 glass paprikapulver
500 g poteter
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
10 – 12 pepperkorn

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×