Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ovnsbakt laksefilet

laks-i-form

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

En skikkelig god og ovnsbakt laks smaker alltid godt, og dette er en fiskerett som barn også er veldig glad i. Har du lyst til å smaksette den med litt mer krydder og urter som chili, hvitløk, paprika, dill, timian for eksempel er det bare fantasien din som stopper deg, for her er alt lov egentlig! Server ris, couscous eller poteter ved siden av om du vil.  Nydelig er det uansett.

(4 porsjoner)

800 g skinnfri laksefilet
1 ss smør
1 sitron
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
salt
kajennepepper
flatpersille
Skjær fileten i 4 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.
Legg stykkene i en smurt ildfast form.
Del en sitron på langs. Skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene.
Klipp persillen grovt og dryss den over fisken.
Ha ca. 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke.
Stekes i ovnen på øverste rille ved 175 grader i ca.15 minutter, til fisken er gjennomstekt. Bruk steketermometer og ta fisken ut når den når 50 grader. Fisken etterstekes litt når den står noen minutter og hviler seg på benken.
Server gjerne lakseretten med en salat og gjerne cous cous ved siden av.

Handleliste:
800 g skinnfri laksefilet
1 sitron
1 boks crème fraîche orginal, 35 %
1 boks kajennepepper
litt flatpersille

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet