Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Gulasjsuppe

gulasj-suppe-gryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprikapulver er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker også fortreffelig med viltkjøtt om du har det. Denne oppskriften her jeg fått av min kollega Peter Nagy i Vi menn som har sin opprinnelse fra Ungarn og jeg er ikke i tvil om at denne vil falle i smak også hos deg. Virkelig verdt å prøve seg på.

4 porsjoner
1 kg kokekjøtt av okse, høyrygg
600 g flatbiff av storfe
2 store løk
3 ss olje
3 – 4 ss paprikapulver
500 g poteter
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
10 – 12 pepperkorn
vann
ca. 1 ts salt

Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm

Finhakk løk og surr i olje på svak varme til den blir gyllen, ca.20 minutter. Tilsett en liten skvett med vann slik at du er sikker på at løken ikke blir brent.Ta kjelen av varmen og tilsett paprikapulveret.
Rør rundt, paprikapulveret vil da smelte inn i den varme oljen og frigjøre armoa.
Tilsett kjøttet og pepperkorn hell på vann til det dekker kjøttet,ca. 5 dl.
Kok opp, men ikke skum av, og la kjøttet småputre i 2 – 3 timer.

Skjær poteter og rotgrønnsaker i små terninger  og tilsett det i suppen mot slutten,
Kok potetene til de er møre.
Smak  til med salt og pepper.

Server med godt brød ved siden av.

Handleliste:
1 kg kokekjøtt av okse, høyrygg
600 g flatbiff av storfe
2 store løk
1 boks paprikapulver
500 g poteter
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
10 – 12 pepperkorn


 

.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet