Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Paella – man tager hva man haver

paella kylling sjomat

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Paella er Spanias nasjonalrett, det er litt sånn at man tager hva man haver… Dette er en veldig enkel oppskrift, men fortsatt like god. Det tar kanskje litt tid, men er verdt å vente på. Server gjerne en god hvitvin til, en øl, eller et alkoholfritt alternativ. Dette er både hverdags og festmat. Holder til mange og kan også fryses ned om det blir for mye.

6 PORSJONER

6 kyllinglår
salt og kvernet pepper
1 løk
3 båter hvitløk
300 g paellaris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran, løst i 2 ss kokende vann, evt gurkemeie
2 ½ dl vermut eller tørr sherry, kan utelates
1 l kyllingbuljong
12 – 16 reker, renset
250 g erter
1 kg blåskjell
1½ dl hvitvin
½ bunt bladpersille
1 – 2 sitroner, i båter

Del kyllinglårene i to eller mer etter størrelse. Krydre dem med salt og pepper og brun dem godt på alle sider i litt av smøret og oljen. Legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter
Fres finhakket løk og hvitløk i litt smør og olje. Tilsett all risen og fres den til den blir blank.
Tilsett tomater, paprika, safran og vermut og rør godt. Skulle du ikke ha safran, kan du benytte gurkemeie.La det hele putre noen minutter slik at risen begynner å ta til seg fuktigheten.
Hell over kyllingbuljong og la det hele småkoke i 15–20 minutter.
Fjern den svarte strengen på rekene. Stikk dem ned i risen mot slutten av koketiden.
Tin ertene i litt smør i en kjele.
Damp blåskjellene med hvitvin, salt og pepper under lokk i en annen kjele.
Anrett kyllingstykker, blåskjell , erter og sitronbåter på risen og dryss raust med persille på toppen.

Synes du paellaen er litt for ”tørr” så tilsett litt av blåskjellkraften.

Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
1 pk paellaris, evt grøtris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran,
1 liten
vermut eller tørr sherry, kan utelates
12 – 16 reker
250 g selskapserter, frosne
1 kg blåskjell
1 dl
hvitvin
1 bunt bladpersille
1 – 2 sitroner

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet