Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Blomkålsuppe

blomkalsuppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Supper blir aldri feil og gode supper er enkle å lage og i tillegg er det rimelig og sunn mat. I tillegg kan det være lurt å ha en kjøttfri dag i uken og da er supper av grønnsaker et godt alternativ.Så  hvorfor ikke kjøpe et blomkålhode og lage en nydelig suppe til middag i dag. Det er både sunt og ikke minst godt. Server gjerne godt brød eller flatbrød ved siden av.

4–6 porsjoner
1–2 blomkålhoder
5 dl vann
1 ts salt
5 dl grønnsakskraft
1½ dl matfløte evt helmelk
3 ss hvetemel, kan utelates og byttes ut med litt maisennajevner
litt kaldt vann
salt og pepper
Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene.
Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca.1 minutter.
Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.
Hell kraften fra blomkålen i kokevannet og legg i stilkene og resten av bukettene å la det koke under lokk i ca.15 minutter til alt er mørt.
Mos alt med en stavmikser eller i en foodprocessor.
Tilsett matfløte og kok opp. Ønsker du en letter utgave kan du bytte ut fløten med helmelk.
Jevn med hvetemel rørt ut i kaldt vann. Du kan bytte ut hvetemelet med maiennajevner. Da passer den godt for de med glutenallergi også.
La suppen småkoke uten lokk i ca.10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.
Server gjerne godt brød ved siden av.

Handleliste:
1–2 blomkålhoder
1 pk grønnsaksfond/buljong
1 boks matfløte eller 1/2 l Helmelk om du ønsker en lettere variasjon

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet