Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Uke 03-18 med handleliste

Meny03-18
0 Flares 0 Flares ×

Vi er godt i gang med januar og mange har fortsatt ett mål om å spise litt sunnere og bevege seg litt mer. I følge undersøkelser som har kommet den siste tiden viser det seg at forbruket av fisk faller.

Så hvordan er det med deg? Er du en av dem som spiser for lite fisk? Da kan kanskje disse to fiskerettene jeg har lagt inn i ukens meny noe for deg. Dette er smakfulle, sunne og gode fiskeretter og smaker nydelig og som heller ikke krever så mye innsats. Synes du det er vanskelig å lage fisk som er saftige og ikke tørr? Da kan rådet for deg være å sette inn ett steketermometer og ta ut fisken når det viser 50 grader. Fisk skal nemlig aldri over 52 grader, for da blir den tørr og du vil få den karakteristiske og den litt stramme fiskesmaken. Så tar du den før det, vil fisken være akkurat passe og den vil flake seg på tallerken.

I tillegg til disse gode oppskriftene har jeg lagt ved mettende supper og noen gode tradisjonfulle middager som lapskaus og hønsefrikasse. Så her skal det være gode og smakfulle retter som passer både til store og små og som er forholdsvis rimelig i innkjøp. 

Men skulle du ikke ønske å lage noen av disse rettene, vil du finne flere ukemenyer under menyfanen eller søke opp det du måtte ønske å lage til middag. Det ligger en mengde deilige oppskrifter på Husmorlykke.
En god huskeregel er også å sjekke skuffer og skap for tørrvarer og ta gjerne en titt i kjøleskapet eller i fryseren. Ofte gjemmer det seg noe godt helt innerst som du kanskje har glemt at du har der.
Gjennom uken kommer det også flere gode oppskrifter på bakverk og annet spennende artikler, så følg med på Husmorlykke.no.
En riktig god uke til deg!

Mandag: Thaikyllingsuppe

kylling-suppe-thai

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 rød chili
1  – 2 ss revet ingefær
2 sjalottløk
1 lite glass
carrypasta, det står i hylla der du finner nudler og annen utenlansk mat.
1 boks
kokosmelk
1 lime
2 stenger stangselleri
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
600 g kylling, filet eller kyllinglår
soyasaus, gjerne glutenfri

Sjekk i skapet:
olivenolje
salt
pepper
1 terning grønnsaksbuljong

Tirsdag: Laksefilet på en seng av risotto

laks-risotto

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1
rød chili
1 sitron

Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør

Onsdag: Lapskaus:

brun-lapskaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g bogkjøtt, eller høyrygg

4 dl vann med buljong eller kraft
6 poteter
3 gulrøtter
1 kålrot
1 persillerot

Sjekk i skapet:
smør
salt og grovmalt pepper
1 – 2  buljongterninger

Torsdag:
Røkte pølser og pastagryte

Polse-gryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 pk fullkornpasta
2 løk
1 pk frosne erter
3 dl crème fraîche
500 g kjøttpølser
1 liten bit parmesan eller annen hvitost.

Sjekk i skapet:
solsikkeolje
dijonsennep
Salt og pepper

Fredag: Pepperlaks med sopp og tagliatelle

pepper-stekt-laks

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk

Lørdag:

Saltimbocca

saltinbocca-biff

Matstyling; Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g flatbiff av kalv eller okse
8 skiver spekeskinke, gjerne parma
1 basilikum
1 pk tannpirkere, naturelle
12 poteter
80 g parmesan
200 g spinat
4 tomater
1 gl pesto, hvis du ikke lager den selv

Søndag: Hønsefrikassè

hose-frikasse

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kylling, ca.1500 g, ev. 2 høns
10 hele hvite pepper
2 purre
2 persillerot
1 sellerirot
6 gulrøtter
1 løk
1 potte kruspersille
1 boks matføte

Sjekk i skapet:
5 ss smør eller fett fra kokt hønsekraft
8 ss hvetemel evt maizenna
1 ½ l kyllingkraft, evt. hønsekraft
eller eventuelt 1–2 terninger hønsebuljongsalt og pepper
laurbærblad

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet