Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Laksefilet på en seng av risotto

laks-risotto

Matstyling: Kristin Jøtun
Foto; Kim Holthe

31 Flares 31 Flares ×

Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt stekt laks. Ønsker du å benytte torsk eller steinbitt går det også veldig fint. Crème Fraîche gir risottoen det lille ekstra. Har du lyst til å bytte ut Crème Fraîche med kesam eller Crème Fraîche lett, så gjør gjerne det. Godt blir det uansett.

4 porsjoner
4 dl risottoris
2 sjalottløk
4 ss olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
50 g sopp

1 ss smør
50 g parmesan
1 ss smør

3 ss urter etter eget ønske
1 dl Crème Fraîche
Salt og pepper
Stekt laks:
600 g laks,
salt og pepper
2 ss smør
2 ss urter
½ rød chili
revet skall av ½ sitron
Fres finhakket løk og ris lett i olje i en kjele.
Hell over litt og litt kokende kyllingkraft og la risen småkoke mellom hver gang du sper med kraft, kok til den er myk, ca.18 minutter.
Finhakk sopp og stek den lett i smør.
Rør inn parmesan, smør, urter, sopp og crème fraîche.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Stek laksefileten i smør på lav varme.
Dryss over finhakket chili, revet sitronskall, urter. salt og nykvernet pepper.
Anrett risotto og laks pent på tallerkenen og server.
Pynt gjerne med flak av parmesan  og revet sitronskall på toppen.

Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1
rød chili
1 sitron

Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør

31 Flares Facebook 31 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 31 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet