Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Brun lapskaus

brun-lapskaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en god, gammel tradisjonsrett som gir gode minner hjemme hos meg. Hvis det var noe moren min var flink til å lage, var det disse tradisjonsrike middagene. Barnabarna kalte det bare for Gomomat.  Lapskaus fra grunn av går raskt og står og putrer for seg selv mens du gjør noe annet.  Jeg er sikker på at dette er manges favoritt hvis de fikk velge! Hjemme hos meg jubles det når kjelen settes på bordet.

4 porsjoner

600 g bogkjøtt, eller høyrygg
2 ss smør
4 dl vann med buljong eller kraft
6 poteter
3 gulrøtter
½ kålrot
1 persillerot
salt og grovmalt pepper

Skjær kjøttet i terninger og brun det i smør i små porsjoner.
Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt.
Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt og pepper.
Lapskausen kan godt lages uten bruning.
Rester av kokt kjøtt kan også gjerne brukes.
Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet