Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny 41 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

I går ble jeg sittende fast i trafikken på vei hjem fra høstferie, og derfor fikk jeg ikke laget ukens meny m3e handleliste før i dag. Men her kommer inspirasjon til gode, smakfulle og deilige høstretter som passer å lage nå som det er tid for litt innekos. Her er en god variasjon i både fisk, kjøtt og kylling. Til og med en kjøttfri dag i uka er det lagt opp til. I tillegg er det lurt å sjekke i kjøkkenskap eller skuffer om du har basisvarer som mel, sukker, salt, pepper og smør.

God uke til deg og dine. 

 

Mandag: Hot tomatsuppe med brucetta

hot-tomatsuppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 løk
1 hvitløk 
1 liten tube/boks tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater 
1 grønnsakbuljong (terning)
½ ts kajennepepper
Bruchetta:
4 loffskiver
12 små skiver pepperonipølse
1 liten rød paprika
1 pk ruccola
revet ost

Tirsdag: Sei i sitronsaus

sei-i-sitronsaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 
600 g seifilet, uten skinn og ben
1 pose wokgrønnsaker, valgfri blanding
1 ½ dl kyllingkraft (vann + blokk eller fond)
1 boks
kremfløte evt 2 dl melk eller vikingemelk
1 sitron

Onsdag:Smuldrepai med kylling

smuldre-kylling-pai

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 pk kyllingkjøttdeig
1 løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 paprika
3 dl kremfløte
1 boks mais
1 potte koriander
1 lime
salt og pepper
1 pose bladspinat
1/4 kg smør
1 egg

Torsdag: Laks i potetform

laks i form

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g laksefilet
1 purre
1 rødløk
2 gulrøtter
4 små tomater
6 poteter
1 hvitløk
3 dl fløte
1 potte dill
1 boks rømme

Fredag: Biffsalat med asiatisk dressing

biffsalat

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g biffstrimler
1 ferdigkuttet salatblanding
1 liten boks cherrytomater
1 rødløk
1 pk mini asparges
4 lime
1 bunt koriander
1 soyasaus
1 rød chili
1 hvitløk

Lørdag: Klassisk lammestek med fløtegratinerte poteter

lamme-stek

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 lammestek ca. à 1 kg
4 stilker frisk rosmarin eller 1,5 ts tørket
1
hvitløk
1 løk
3 gulrøtter
1 pk
maizenna
1 solbærsaft eller litt rødvin
1 lite glass dijonsennep eller grov sennep

1 soyasaus
3 dl fløte
1 creme fraiche
Fløtegratinerte poteter:
12 poteter
1 løk
3 dl kremfløte
1 dl melk
revet ost

Søndag: Saltimbocca med parmesan og spinatpoteter 

saltinbocca-biff

Matstyling; Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g flatbiff av kalv eller okse
8 skiver spekeskinke, gjerne parma
1 basilikum
1 pk tannpirkere, naturelle
12 poteter
80 g parmesan
200 g spinat
4 tomater
1 gl pesto, hvis du ikke lager det selv

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet