Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Smuldrepai med kyllingkjøttdeig

smuldre-kylling-pai

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Kan jeg friste med en nydelig og enkel smuldrepai til middag i dag?
Alt godt kommer fra ovnen.. Som her – en virkelig god smuldrepai med kylling og spinat, som i tillegg er enkel å lage. Du kan også velge å lage den kvelden i forveien og sette den kjølig. For så å steke den når du kommer hjem fra jobb eller skole. Lager du en god tomatsalat får du et skikkelig godt måltid på 1-2-3. 

 4 porsjoner
1 pk kyllingkjøttdeig
1 løk
3
 båter hvitløk
1/2 rød chili
1 paprika
3 ss solsikkeolje,
2 dl kremfløte
1 boks mais
1/2 potte koriander
1 lime
salt og pepper
1 pose bladspinat
Smuldredeig:
150 g smør
300 g hvetemel
1 eggeplomme
Stek kyllingkjøttdeigen i varm panne med olje.
Ha i finhakket løk, hvitløk, paprika i biter og finhakket chili.  Fres det sammen med kjøttdeigen.
Tilsett fløte
Kok til det begynner å tykne  og smak til med lime, salt og pepper. Vend inn vasket spinat.
Ha blandingen i en ildfast form og strø et lag med mais og koriander over.
Smuldre sammen smør og mel og tilsett eggeplommen. Bland dette godt sammen slik at du får en deig.
Dryss over deigen, slik at kjøttblandingen dekkes med deig.
Bak formen i ovnen på nederte rille ved 200 grader i 15-20 minutter.
Pynt gjerne med frisk koriander på toppen om du ønsker
Server gjerne en deilig tomatsalat ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet