Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sei i sitronsaus

sei-i-sitronsaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

54 Flares 54 Flares ×

Hjemme hos oss er det stort sett jeg som lager all middagsmat, og hver uke prøver jeg å få til at vi har fisk to ganger i uken. Skulle nok sett at vi hadde det oftere, men det handler nok om at jeg fikk servert i hjel kokt fisk som barn og som ofte var så tørr at den bare vokste i munnen. Men etter at jeg selv har lært at fisk knapt skal gjennomkokes, og jeg har begynt å bruke steketermometer i fisken, synes jeg fisk er utrolig nydelig. Sei har litt kraftigere smak enn torsk, så synes du seien er for kraftig, kan du selvfølgelig bytte den ut med torsk eller annen hvit fisk. Retten kan lages i ovn eller i stekepanne på platen. Jeg bruker kyllingkraft i stedet for fiskekraft, og det faller alltid i smak, for da slipper du ofte den litt stramme fiskesmaken. I hvert fall liker vi det, så du kan jo gjøre som meg.

(4 porsjoner)
600 g seifilet, uten skinn og ben
1 ½ ts salt
½ ts pepper
1 pose wokgrønnsaker, valgfri blanding
Sitronsaus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 ½ dl kyllingkraft (vann + blokk eller fond)
2 dl kremfløte
revet skall og saft av 1 sitron
salt, pepper
Skjær fisken i porsjonsstykker, legg dem i ildfast form eller stekepanne penslet i bunnen med olje.
Fordel grønnsakene over.
Smelt smør til sausen, rør inn mel og spe med kyllingkraft og fløte. La sausen småkoke i 2- 3 minutter. Rør inn skall og saft av sitron og smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken, legg på lokk på stekepannen eller dekk formen med aluminiumsfolie.

Kok fisken på middels varme på platen i ca. 12 minutter, eller i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Server gjerne godt brød ved siden av.

54 Flares Facebook 54 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 54 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet