Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Hot tomatsuppe med pepperoni brucetta

hot-tomatsuppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Her er det en enkel hot tomatsuppe, kanskje mest for de som er glad i supper med smak, og med en deilig brucetta ved siden av kan dette nesten ikke bli bedre!
Det er høstferie i store deler av landet uke 40 og 41, så da er denne deilige suppen fin å ha på termos. Pakk bruchettaen inn i aluminiumsfolie. Legg dem i glørne på bålet for å varme dem og la osten smelte.  Server gjerne suppen i termokopper. 

Suppe:
4 løk
1 båt hvitløk
1 ss olivenolje til steking
1 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
5 dl vann
1 terning grønnsakbuljong (terning)
½ ss sukker
½ ts salt
½ ts kajennepepper
Bruchetta:
4 loffskiver
12 små skiver pepperonipølse
1 liten rød paprika
1 neve ruccola
revet ost
Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.
Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket hermetiske tomater, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
Smak til med salt og kajennepepper.
Fyll opp med suppe og pynt med litt urter på toppen.
Legg på pepperonipølse og paprika i ringer på 4 loffskiver og strø over revet ost.
Gratiner brucettaene i varm ovn på øverste rille ved 220 grader i noen minutter eller til osten er gyllen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet