Ukemeny
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 05 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Ikke alle helger går etter planen, så denne helgen rakk jeg ikke å lage forslag til ukemeny til dere. Men nå kommer det forslag til gode middagsretter med handleliste for uke 05.
Jeg legger ved en oppskrift på mandagen selv om den nå nesten er over, men har du lyst på denne deilige suppa i stedet for en av de andre, er det bare å bytte ut med en av de andre.
Jeg slår også ett slag for høna denne uka og håper at du får tak i dem i butikken nå du også.  

En god uke til deg fra meg.

Mandag: Hønsesuppe fra Provance

honse-suppe-provace
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne evt
1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum

Tirsdag: Fersk skrei som i Portugal

skrei-tomatisert
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
1 stor løk
1 boks hakkede tomater
1 hvitløk,
2 dl hvitvin
persille
olivenolje
smør

Onsdag: Kyllinglasagne med brie

kylling-lasagne-brie
Ide og Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
3–4 kyllingfileter
8 plater lasagne
1 pk. spinat, gjerne frossen
1 brie
1 løk
1 boks hakkede tomater
ca. 1 dl vann
1 hønsebuljong
1 boks oregano
1 l melk

Sjekk i skapet:
litt revet muskatnøtt
smør
olje

Torsdag: Tomatisert fiskegryte med torsk, poteter og grønnsaker

fiskesuppetomat
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
3 dl melk ev. matfløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker

Sjekk i skapet:
smør
salt
sukker
pepper
karri
buljongterning

Fredag: Blåskjellgryte

blasjkjell-gryte-flote-hvitlok-chili
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
2 kg blåskjell
1 hvitløk
1 bunt vårløk
1 rød chili
friske urter, persille og koriander eller det du har tilgjengelig.
tørr hvitvin eller eplemost
2 bokser fløte

 

 

Lørdag: Pollo con gnocchi – Nydelig fylt kyllingrett med gnocchi

kylling-gnokku
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
1 dl friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
50 g smør
1 kg poteter
1 egg
100 g parmesan
400 g hvite bønner (kokte)
1 gl fetaost
Litt fersk timian

Søndag: Gulasjsuppe

gulasj-suppe-gryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kg kokekjøtt av okse, høyrygg
600 g flatbiff av storfe
2 store løk
1 boks paprikapulver
500 g poteter
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
10 – 12 pepperkorn

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *