Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Tomatisert fiskegryte med torsk, poteter og grønnsaker

fiskesuppetomat

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

Det finnes nesten like mange varianter av fiskegryter, som det finnes fiskere. Så det er vanskelig å påstå at akkurat denne oppskriften er verdens beste. Men har du ingen egen favoritt eller litt lei den du pleier å lage, kan du prøve denne. Fiskegryte er en nydelig middag som er enkel, sunn og mettende å lage og i tillegg liker barn den så lenge den ikke har for utpreget fiskesmak. Et tips er derfor å benytte kyllingkraft i stedet for fiskekraft.  Da blir den mildere og snillere på smak, og du får barn og unge til å bare elske denne suppen. Men ønsker du ikke det så bruk fiskekraft/buljong, det er selvfølgelig helt opp til deg selv hva du vil bruke.

4 porsjoner

4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 ss smør
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
6 dl vann + 1 kyllingbuljong eller fiskebuljong
3 dl melk ev. matfløte
600 g torskefilet
2 ts salt
½ ts sukker
½ ts pepper
1 ts karri
150 g rensede reker
Vask, skrell og del grønnsakene i små terninger, purren i tynne ringer.
Fres alt i smeltet smør i en stor kjele.
Tilsett hermetiske tomater, tomatpurè, buljong utrørt i vann og melk ev.matfløte
La alt småkoke i 5 minutter.
Del torskefileten i mindre biter og ha den i suppen.
Skru ned temperaturen og la fiskesuppen trekke i ca.10 minutter
Ikke rør for mye, da fliser fiskebitene seg.
Smak til med salt, sukker, pepper og karri.
Rett før servering tilsettes rekene.
Pynt med litt timian og server gjerne litt rømme på toppen.

Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
3 dl melk ev. matfløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker

 

Sjekk i skapet:
smør
salt
sukker
pepper
karri
buljongterning

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet