Portugal er mest kjent for alle sine fine klippfiskretter, men bruker også ”bacalhau”, som er portugisisk for torsk, som fersk fisk.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!4 porsjoner
700 g skreifilet, uten skinn og ben
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 stor løk
1 boks hakkede tomater
1 båt hvitløk,
1 ½ ts salt
½ ts pepper
2 dl hvitvin
hakket persille
Varm olje og smør i en kjele, det skal ikke bli brunt.
Rør inn hakket løk, tomater og finhakket hvitløk og la det surre til det tykner litt. Rør inn salt og pepper.
Skjær fisken i fire jevnstore stykker og legg dem i sausen, hell på hvitvin og la fisken trekke under lokk til den er gjennomkokt, ca. 7 minutter.
Anrett fisken på varme tallerkener med saus over.
Dryss persille på toppen. Spis godt brød til.
Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
1 stor løk
1 boks hakkede tomater
1 hvitløk,
2 dl hvitvin
persille
olivenolje
smør
