Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fersk skrei som i Portugal

skrei-tomatisert

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Portugal er mest kjent for alle sine fine klippfiskretter, men bruker også ”bacalhau”, som er portugisisk for torsk, som fersk fisk.

4 porsjoner

700 g skreifilet, uten skinn og ben
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 stor løk
1 boks hakkede tomater
1 båt hvitløk,
1 ½ ts salt
½ ts pepper
2 dl hvitvin
hakket persille
Varm olje og smør i en kjele, det skal ikke bli brunt.
Rør inn hakket løk, tomater og finhakket hvitløk og la det surre til det tykner litt. Rør inn salt og pepper.
Skjær fisken i fire jevnstore stykker og legg dem i sausen, hell på hvitvin og la fisken trekke under lokk til den er gjennomkokt, ca. 7 minutter.
Anrett fisken på varme tallerkener med saus over.
Dryss persille på toppen. Spis godt brød til.

Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
1 stor løk
1 boks hakkede tomater
1 hvitløk,
2 dl hvitvin
persille
olivenolje
smør

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet