Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Blåskjellgryte med fløte, vårløk og chili

blasjkjell-gryte-flote-hvitlok-chili

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

Vet du egentlig at det er om vinteren eller tidlig vår at blåskjellene er på sitt aller beste? Det kalde klare vannet øker kvaliteten på fisk og skalldyr. Så hva er vel bedre enn å plukke sine egne blåskjell i vannkanten?  Men jeg vil anbefale deg å alltid sjekke ut blåskjelltelefonen eller appen på telefonen som forteller deg hvor du helt trygt kan plukke dem selv. Kjøper du dem i butikk, kan du være trygg på at de er sjekket før de kommer i disken. Denne oppskriften er bare super deilig og i tillegg til at blåskjell er godt er det også en billig råvare.

4 porsjoner

2 kg blåskjell
4 båter hvitløk
4 vårløk
1 rød chili
4 ss friske urter, evt persille og koriander eller det du har tilgjengelig.
2–3 ss smør
1–2 dl tørr hvitvin eller eplemost
4 dl fløte
salt og pepper
Vask og skrubb blåskjellene, fjern byssustråden og kontroller at de er tett lukket.
Finhakk hvitløk, vårløk og urter.
Ha det i en gryte med smeltet smør.
La det surre litt, hell i vin og blåskjell.
La blåskjellene koke noen minutter under lokk til de åpner seg.
Ta blåskjellene opp og tilsett fløten.
Smak til om det trengs mer salt og pepper.
Ha skjellene tilbake i gryten.
Serveres med baguette eller annet brød som du gjerne dypper i ”søet”.

Tips!
Hvis du smører smør på oppskåret loff/baguetteskiver, deler en hvitløkbåt i to og stryker den over skiva, og deretter steker dem lett enten i tørr stekepanne eller stekeovn ved 225 grader ca.5 minutter, har du et fantastisk tilbehør.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet