ukemeny -44-16-handleliste
Alle innlegg Menyer

Uke 44 – 16 Meny med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

 

ukemeny -44-16-handlelisteagen i dag er kanskje den mest skremmende dagen i året, og sikkert hektisk for mange småbarnfamilier som skal ut og gå i mørket utkledd som både spøkelser og hekser. Selv er jeg ikke så veldig opptatt av Halloween, men vet mange har trykket denne dagen til sitt bryst. Men jeg har derfor svært få oppskrifter på skremmende retter så her hos meg blir det en spaghetti bolognes som sikkert både store og små kan like. Resten av uken er en god blanding av både kylling, torsk, laks og lam. Så nyt uka for snart er juleforberedelsene i full gang.  

Mandag:
Spaghetti Bolognese:

 

spaghetti-bolognese
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè

8 friske sjampinjong

Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad

Tirsdag;
Fiskegryte med torsk, reker og poteter

fiskesuppetomat
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
3 dl melk ev. matfløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker

Sjekk i skapet:
smør
salt
sukker
pepper
karri
buljongterning

Onsdag:
Sprøstekt kylling med chips

innbakt-kylling-spro-poteter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
75 g potetchips evt cornflakes kan fint brukes
4 kyllingfileter
1 egg
100 g kremost med urter
friske urter
100 g rømme
friske urter

Sjekk i skapet:
smør
salt og pepper

Torsdag:
Laks i form med poteter og grønnsaker

laks i form
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g laksefilet
1 purre
1 rødløk
2 gulrøtter
4 små tomater
6 poteter
1  hvitløk
3 dl fløte evt creme fraiche lett eller matfløte
dill
1 boks rømme
4 kvister frisk dill
sitron eller lime

Sjekk i skapet:
salt og pepper

Fredag:
Lammegryte med kanel, kakao og  fiken

Lamme-fiken-gryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g benfritt grytekjøtt av lam
1 løk
1 hvitløk
1 rød chili
2 gulrøtter
½ sellerirot
2 pastinakk
4 ferske fiken

Sjekk i skapet:
olivenolje
pepper
kakaopulver
salt
4 laurbærblad
1 kanelstang
1 buljongterning av okse eller flytende fond av okse eller kalv

Lørdag:
Lasagne

lasagne-hvit-saus
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
12 lasagneplater, gjerne fullkorn
2 løk
1/4 kg meierismør
500 g kjøttdeig
400 g hermetiske tomater
1 lite glass tomatpuré
5 dl melk
200 g revet hvitost

Sjekk i skapet

salt
pepper
hvetemel
tørket oregano
tørket basilikum

Søndag:
Trøndersodd eller Innherredsodd

trønder-sodd-med- flatbrød
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

1 kg grytekjøtt av lam med bein
5 gulrøtter 
250 g malt lammekjøtt 
1 boks kremfløte

Sjekk i skapet:
malt muskat
salt
potetmel
ingefær
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×