Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Spaghetti bolognese

spaghetti-bolognese

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

En ekte italiensk spaghetti bolognese inneholder like mye revne gulrøtter som kjøtt i sausen. Du kan gjerne lage dobbel porsjon og fryse den ned og ha til en senere middag.

4 porsjoner

400 g fullkorn spaghetti
1 løk
2 båter hvitløk
300 g kjøttdeig
3 revne gulrøtter eller ca 300 g
100 g sellerirot
1/2 ts malt muskat
2 ss tomatpuré
5 modne tomater
8 friske sjampinjong
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1/2 ts sukker
1 ts tørket oregano
2 laurbærblad

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Rens og finhakk løk og hvitløk.
Vask, skrell og riv gulrøtter og skjær sellerirot og sjampinjong i terninger.
Skåld tomatene ved å skjære et kryss i dem, legg dem noen sekunder i kokende vann og rett over i iskaldt vann. Da er det lett å dra av skallet.
Skjær tomatene i terninger.
Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte.
Tilsett kjøttdeigen og stek det raskt.
Tilsett gulrøtter, sellerirot, sjampinjong, tomatpuré og tomatene.
Tilsett buljongen, sukker og krydder, og la sausen koke i ca. 20 minutter.
Server med nykokt spaghetti og gjerne godt brød ved siden av.

Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè

8 friske sjampinjong

Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet