Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Lasagne

lasagne-hvit-saus

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Opprinnelig fra Italia, men nesten like vanlig i det norske kjøkken. Lag den selv fra bunnen av og sett ditt eget preg på retten. Bak gjerne grove rundstykker eller en deilig focaccia og server den sammen med en salat. Smakfull og veldig deilig og hele familien elsker akkurat denne rennet.

4 porsjoner
12 lasagneplater, gjerne fullkorn
KJØTTSAUS:
2 løk
2 ss meierismør
500 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts tørket oregano
½ ts tørket basilikum
400 g hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
OSTESAUS:
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
5 dl melk
200 g revet hvitost
Grovhakk løken og fres den i smør i en panne.
Tilsett kjøttdeigen og smuldre den med gaffel.
La blandingen steke til kjøttdeigen er lett brunet.
Tilsett salt, pepper, oregano, basilikum, tomater og tomatpuré. La alt koke til en tykk saus. Sett gryten til side.
Smelt smøret, tilsett melet. Spe med melken og la sausen få et oppkok.
Smelt osten (hold av litt til gratinering) i den varme sausen.
Legg lagvis i ildfast form to lag med kjøttsaus og lasagneplater. Hell ostesausen over. Dryss litt revet ost på toppen.
Stek retten i ovnen på nederste rille ved 200 grader  i ca. 45 minutter og server den med salat og godt brød ved siden av.
Handleliste:
1 pk lasagneplater, gjerne fullkorn
2 løk
500 g kjøttdeig
400 g hermetiske tomater
1 liten tomatpuré
5 dl melk
200 g revet hvitost
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet