Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny 35-17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Jeg vet at vi allerede har kommet til tirsdag, men helgen bød på vestlandstur og lang kjøretur hjem søndagkveld, og i går var jeg opptatt med å profilere Husmorlykke på Bransjehuset i Oslo. Så derfor forsvant dagene for meg til å lage ukemenyen for uke 35. Men det er heldigvis ikke for sent enda, så her kommer menyen med handleliste om du skulle trenge litt inspirasjon i en travel hverdag. 

Mandag: Potetsuppe med bacon

potet-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
2 terninger grønnsakbuljong
100 g bacon

Tirsdag: Laks med tagliatelle, røkelaks og pesto

laks-pasta-tagliatelle

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g tagliatelle
300 g røkelaks
3 dl kesam, naturelle eller creme fraiche lett
1 gl
pesto
10 sherrytomater
1 potte
basilikum

Onsdag: Linsegryte med kjøttdeig

Linsegryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttdeig
5 dl grønne linser
1
grønnsakbuljong (utblandet)
2 laurbærblad
2
gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
1
hvitløk
1 liten flaske
balsamicoeddik

Sjekk i skapet før du handler:
rosmarin. tørket
timian, tørket
salt og pepper
Olje

Torsdag: Fiskeboller med karrisaus evt hvit saus om du heller ønsker

fiske-boller-karrisaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
3 gulrøtter
1 /2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 stor sjalottløk
1/4 kg smør
1 boks karripulver
1/2 l melk

Fredag: Biffspyd med kamskjell og ris

biff med kamskjell

(Matstyling: Kristin Jøtun; Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
600 g ytrefilet 
8 kamskjell 
1 pose minigulrøtter
2 dl appelsinjuice
1 lite glass rød karripasta

4 dl kokosmelk 
1 boks grovt peanøttsmør
r
is
nøtter eget ønske.

Lørdag:Brassert lammeskank med Rotmos og kantareller

fest-fine-lamme-skanker

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 lammeskanker
1 hvitløk
1 løk
½ rotselleri
4 dl hvitvin
1/2 kg smør
1 kg mandelpoteter
1 pk gulrøtter
3 dl fløte
200 g kantareller eller annen sopp
1 bunt vårløk

Søndag: Hønsesuppe 

honse-suppe-provace

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne evt
1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft evt kyllingbuljong/fond
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet