Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Brassert lammeskank med potet og gulrotpure

fest-fine-lamme-skanker

Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Lammeskanker er utrolig godt, og samtidig en ganske billig råvare. Etter rett behandling fremstår lammeskanker som et saftig og mørt kjøttstykke man sjelden har smakt maken til. Nydelig er det helt rette her.

(4 – 6 porsjoner)

4 lammeskanker
1 ts salt
1 ts pepper
2 båter hvitløk
1 løk
2 gulrøtter
3 båter hvitløk
½ rotselleri
1 ss smør
4 dl hvitvin eller vann
1 – 2 ss smør
Gulrot-potetpurè
1 kg mandelpoteter
200 g gulrøtter
4 ss smør
3 dl fløte
1 ts salt
½ ts hvit pepper
200 g kantareller eller annen sopp
4 vårløk
2 ss smør

Gni inn lammeskankene i salt og pepper og knust hvitløk.
Stek skankene i stekepannen til det får en gylden farge.
Kutt opp løk, gulrot, hvitløk og rotselleri og surr det i en kasserolle med litt smør.
Legg så kjøttet på grønnsakene og hell over hvitvin.
Sett på lokk og bak det i ovnen på 160 grader til kjøttet er mørt og nesten slipper fra beinet, ca. 2 timer.
Sil av sjyen og pisk inn smør til det blir en blank sjysaus.
Skrell poteter og gulrøtter del dem i biter og kok dem møre i vann.
Damp dem tørre og mos dem grovt eller fint alt etter hvordan du vil ha den
Tilsett smør og fløte og bland det sammen. Smak til med salt og pepper.

Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.

Stek kantarellene i smør til de er møre, tilsett ringer av vårløk like før servering.

Server lammeskanker med sjysaus, kantareller, vårløk og rotmos.

Handleliste:
4 lammeskanker

1 hvitløk
1 løk
½ rotselleri
4 dl hvitvin
1/2 kg smør
1 kg mandelpoteter
1 pk gulrøtter
3 dl fløte
200 g kantareller eller annen sopp
1 bunt vårløk

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet