Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Hønsesuppe fra Provence

honse-suppe-provace

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

I dag er en dag hvor det virkelig passer å servere en suppe til middag. Får du ikke tak i høns, så kjøp en god  kylling og kok og bruk den. Har du ikke så mye tid, kan du jukse med å bruke fond, eller buljong og bruke en grillet kylling i stedet for. Men det beste og ikke minst det billigste er å bruke høne om du finner det i butikken hos deg.  Denne hønsesuppa fra Provence har masse deilige og gode smaker, og er en gryte uten meieriprodukter, hvis du er en av dem som ikke tåler det. Har du lyst på et noe godt i glasset er det her fristende å anbefale en hvitvin. Ønsker du bare et glass vann til smaker det også fint til.

4 porsjoner
kjøtt av 1 kokt høne eller 1 kylling
2–3 ss olje
½ purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
skallet av ½ appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum
salt og pepper
Varm oljen i en gryte og fres alle grønnsakene et par min., til de er blanke.
Tilsett tomatene, appelsinskall og safran.
Tilsett hønsekraften og kok opp.
Smak til med litt salt og pepper.Legg i potetbitene og la suppen stå og trekke til potetene er møre.
Legg i renset  høns eller kyllingkjøtt og la suppen bli gjennomvarm.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm med godt brød til.

Handleliste:
1 høne evt
1 hel kylling
1 liten purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
1 appelsin
0,2 g safran
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet