Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Biffspyd med kamskjell

biff med kamskjell

(Matstyling: Kristin Jøtun; Foto: Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

Surf and turf er en gammel, elsket klassiker som antakelig har sine røtter i den amerikanske østkysten. Surf består oftest av hummer, krabbe eller kamskjell, og turf er gjerne storfe. Her ha jeg lagt på kamskjell sammen med ytrefilet av storfe, men vil du benytte noe annet er det helt opp til deg. Her har du alle muligheter til å lage et spennende og annerledes måltid som vennene dine vil elske.

4 PORSJONER

600 g ytrefilet 
8 kamskjell
3 ss rapsolje
4 spyd

APPELSINGULRØTTER:
1 pose minigulrøtter
2 dl appelsinjuice
1 ss sukker

PEANØTTSAUS:
2 ss rød karripasta

4 dl kokosmelk
3 ss sukker
6 ss grovt peanøttsmør

TILEBHØR:
Ris
nøtter

Start med å lage peanøttsaus. Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter og tilsett sukker.Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør og hakkede peanøtter og kok opp og la det småkoke i et par minutter. Avkjøl.

Ha gulrøtter, juice og sukker i en kjele. La det koke noen minutter og gjerne til juicen er kokt inn.
Del kjøttet opp i passe store biter, krydre med salt og pepper. Stek dem på middels varme med litt olje, til de er gjennomstekt 3-4 minutter.
Kamskjellene stekes raskt i panne, eller på grillene i 1-2 minutter.  Dryss over litt salt og pepper.

Tre kjøttbitene og kamskjellene på et spyd.

Server spydene med peanøttsaus, gulrøtter og noen båter lime og ris. Strø gjerne over litt hakkede nøtter over risen om du ønsker det.

 

Drikkeanbefaling:

1224301 Allesverloren Tinta Barocca Rosé   – 135 kr

4735701 Marques de Riscal Rosado – kr 125

5278701 Ravenswood Zinfandel –  kr 125

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet