Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny 02-19 med handleliste

ukemeny
0 Flares 0 Flares ×

En ny uke står for døren. Denne uken byr jeg på en spennende og enkle retter  du raskt kan lage etter en lang dag på jobb og skole. I tillegg passer flere av disse rettene til en slunken lommebok. 
Lykke til med en ny uke og nyt den fine tiden vi er inne i.

Mandag: Tomat- og paprikasuppe med kylling

thai-kylling-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 kyllingfileter

2 røde paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
1 potte timian
1 løk
1 hvitløk
1 boks kremfløte eller 2 dl melk
1 lime
Koriander eller andre urter
Grissini

Sjekk i skapet:
olivenolje
salt
pepper
1 terning grønnsaksbuljong

Tirsdag: Engelsk fiskegrateng

Engelsk-fiskegrateng

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g torskefilet
4  poteter
2 dl melk
2 egg
1 hvitløk
1 rød chili 
1 dl revet ost
persille, dill eller gressløk

Onsdag: Kjøttkaker med makaronistuing

kjott-kaker

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttdeig
1 pk malt muskat
1 pk
malt ingefær
1 pk potetmel
1 løk
1 pk
sukkerkulør
1 pk
makaroni
1 l vann
1/2 l melk
8 poteter

Torsdag: Tagliatelle med røkelaks og kesam

laks-pasta-tagliatelle

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g tagliatelle
300 g røkelaks
3 dl kesam, naturelle eller creme fraiche lett
1 gl
pesto
10 sherrytomater
1 potte
basilikum
Fredag: Fylt kyllingfilet med tørkede tomater, brie og urter i lefser

 

Fylt kyllingfilet med tørkede tomater, brie og urter i wraps

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 liten
brie eller annen bløt ost
1 liten potte
timian
1 gl soltørkede tomater
1 pk 
tortillalefser
1 salat
1 rødløk
1 gl. salsa
2 dl lettrømme
1
sitron
frisk kruspersille, kan utelates

Lørdag: Indrefilet av svin med blåmuggostsaus

svinefilet med blamuggsaus

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g indrefilet av svin
250 g sjampinjong
1/4 kg
smør
1 beger crème fraîche,
3 dl fløte
1 pk Selbu Blå eller Norzola
1
gl. soyasaus
Brekkbønner
6
00 g poteter
1 gl. t
yttebær
1 potte
timian

Søndag: Kalkungryte 

kalkun-gryte-med karri

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

400 g kalkunfilet
1 boks paprikapulver
1 hvitløk
1 rød karripasta
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 vårløk
2 gule paprika
200 g østerssopp
1 lime
frisk koriander

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet