Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kalkungryte med karri og kokosmelk

kalkun-gryte-med karri

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Kalkun er mager og veldig godt kjøtt om du ikke steker det for lenge. Kjøp en deilig kalkunbryst eller bruk lår,  og lag denne deilige gryta nå som kulden har kommet. Denne varmer både store og små og passer godt på en hverdag.

4 porsjoner
400 g kalkunfilet
2 ss smør
2 ts paprikapulver
2 båter hvitløk
2 ts rød karripasta
1 boks (400 ml) kokosmelk
4 vårløk
2 gule paprika
200 g østerssopp
½ lime
salt og kvernet pepper
frisk koriander
Skjær kalkunfileten først i skiver og så i strimler.
Stek dem gylne i smøret, og dryss over paprikapulver, hvitløk, kokosmelk og karripasta. Bruker du opp rester fra stekt kalkun trenger du ikke steke kjøttet med tilsette det direkte i gryta og strø over krydderet.
Tilsett kokosmelk.
Senk varmen og la det hele småkoke i ca 8–10 minutter.
Fres grønnsaker og sopp raskt i litt olje og tilsett dem så i gryten.
Smak til med litt limesaft, salt og pepper.

Dryss over frisk koriander og server med jasminris.

Handleliste:

400 g kalkunfilet
1 boks paprikapulver
1 hvitløk
1 rød karripasta
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 vårløk
2 gule paprika
200 g østerssopp
1 lime
frisk koriander

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet