Alle innlegg Julekaker Kremkaker Oppskrifter

Julens red velvet-kake

0 Flares 0 Flares ×

Red velvet er en vakker kake å servere i julen. Den hvite kremen gjør seg godt på den røde bunnen. Kaken er super godt og passer også perfekt å lage som dessert om du ønsker å servere den etter en bedre middag.

ca. 12 porsjoner

150 g smør, mykt
3 dl sukker
3 egg
5 dl hvetemel
1 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 1/2 dl kulturmelk
1 1/2 ts kraftig rød konditorfarge
SMØRKREM:
300 g meierismør
300 g kremost naturell
700 g melis
2 ts hvit titandioxid, kan utelates
Pynt:
1 boks røde lakriskuler
2 pk. gull og sølvperler
1/2 potte rosmarin
Smør og mel en kakeform på ca. 22 cm.
Ha mykt smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen er luftig og hvit.
Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg.
Ha i hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron, kulturmelk og konditorfarge. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet. Men pass på å ikke kjøre røra forlenge, da kan den lett bli seig og har problemer med å heve.
Ha røren i formen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 1 time. Test med en kakenål for å sjekke at det ikke henger deig på nålen. La kaken avkjøles helt før den deles i tre deler.
Lag smørkrem. Ha romtemperert smør, kremost og melis i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen har blitt luftig og kremete. Tilsett titandioxid om du ønsker kremen helt hvit.
Smør på smørkremen i midten av kaken og så på toppen og siden av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg.
Pynt med rosmarin, røde lakriskuler og gull og sølvperler som en krans på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *