Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Laks i Crème fraîche

Laksegryte
0 Flares 0 Flares ×

Laks er en nøytral og god fisk du kan bruke til så mye.
Denne lager du i en fei, og jeg vet at både store og små vil elske denne gryten.

4 porsjoner
4 laksefileter à 150 g
1 purre
2 løk
4 gulrot
10 sjampinjong
2 cm fersk ingefær
2 båter hvitløk
½ rød chili
1 ss smør eller olje
1 boks creme fraiche, lett evt. kokosmelk, lett
2 ss currypaste, gul eller grønn
2 dl vann
1 ss soyasaus
1 lime
1 ts sukker
100 g grønnkål
Pynt:
1 lime

litt grønnkål
Tilbehør:
Ris, nudler, quinoa, pasta eller poteter

Vask, rens og del purreløk, gulrøtter, løk, hvitløk, ingefær og chili i passe store biter.
Ha grønnsakene i en panne eller en gryte og stek dem noen minutter i litt olje.
Tilsett creme fraiche eller kokosmelk, vann, currypaste, soyasaus, limesaft og sukker. Kok til grønnsakene nesten er møre, 5-10 minutter.
Legg på fiskestykkene, biter av grønnkål og limebåter. Legg på lokket og la fisken trekke på lav varme til fisken er gjennomvarm, 10 – 12 minutter.
Server ris, nudler, quinoa, poteter eller pasta ved siden og bak gjerne et godt brød og server til.
Tips!
Fisken i denne retten kan byttes ut med annen fisk, som ørret, torsk eller sei.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet