Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Anishorn som julehilsen

Anishorn
0 Flares 0 Flares ×

Lager du en porsjon lemoncurd som du tenker å gi bort til noen du er glad i, bak en porsjon med anishorn eller kringler. Putt dem i cellofan med et rødt bånd rundt og gi dem bort sammen med marmeladen. Bare husk å fortelle at disse bør nytes raskt eller puttes i fryseren.

Ca. 30 stk.
100 g smør
3 dl melk
50 g gjær
1 ts bakepulver
65 g sukker
1 ts kardemomme
2 ts malt stjerneanis
ca. 500 g hvetemel
1/2 ts salt
egg til pensling

Smelt smøret og tilsett melken. Varm det opp til det blir fingervarmt, ca 37 grader, bruker du tørrgjær tåler gjæren noen grader til. Ha i gjæren og rør til den har blitt helt oppløst. Hell det så opp i en bakebolle. Ha i alt det tørre og elt deigen godt sammen. Dette blir en ganske fast deig.
Dekk til bollen med et bakeklede og la den heve seg til dobbel størrelse.
Når deigen er ferdig hevet, hvelver du den over på bakebordet.
Kna deigen litt sammen og del deigen i 6 og kjevle ut til en sirkel. Har du lyst på helt rund, legger du på en tallerken og skjærer rundt. Del hver sirkel i 6 snipper og start med å rulle den sammen fra ytterst og inn mot midten. Løft dem opp og form dem litt. Legg dem på et bakepapirkledd plate.
Har du lyst til å lage aniskringler gjør som følgende.
Rull hver del ut til en pølse på ca. 20 cm som du former til en kringle når du legger den på stekebrettet:
La hornene eller kringlene etterheve under plast i 25 minutter. Pensle med egg og stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.

Tips! Anishornene egner seg godt å fryse og kan helt klart bakes en stund før de skal serveres.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet