Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

HJEMMELUNSJ #13 – Porsjonspai med skinke

Viterpai med vikingmelk
0 Flares 0 Flares ×

Fredag og snart helg. Da er det kanskje lov til å kose seg litt ekstra. En grov pai tar kanskje litt å lage, men bruker du en foodprosessor, og setter på stekeovnen, vil du kunne lage denne på ca. 15 minutter.

TID: 15 – 20 minutter

2 porsjoner

60 g mykt smør
2 dl sammalt hvete, fin
100 g cottage cheese
1 ss vann
FYLL
4 friske sjampinjong
1 sjalottløk
1 båt hvitløk
1/4 rød paprika
50 g kokt skinke
1 ss frisk timian
2 ss solsikkeolje
2 egg
1 dl fløte evt. creme fraiche
80 g revet hvitost
salt og pepper

Sett stekeovnen på 200°C.
Elt sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.
Trykk deigen ut i smurte porsjonspaiformer. Prikk bunnene med en gaffel og la dem hvile i kjøleskap i minst 10 minutter.
Forstek paibunnene i ca. 5 minutter.
Reduser varmen på stekeovnen til 180°C.
Rens grønnsakene. Skjær sjampinjong i skiver og paprika i terninger.
Finhakk løk og hvitløk. Fres grønnsakene i en varm panne.
Skjær skinke i strimler.
Visp sammen egg, fløte, salt og pepper.
Bland i skinke og de andre ingrediensene og fordel i de forstekte porsjonsformene.
Dryss revet ost på toppen og stek paiene på 180°C i ca. 20 minutter eller eggeblandingen har stivnet.
Server med litt salat ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet