HJEMMELUNSJ Potet og byggrissalat
Alle innlegg Lunsjretter Oppskrifter Salater

HJEMMELUNSJ #12 – Potet og byggrissalat med avokadokrem

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en super god og enkle salat som du lager i en feil på hjemmekontoret. Har du små poteter går det ekstra fort å koke dem, men hvis ikke du har det, deler du bare større poteter i biter og koker det. Da bruker du bare 15 minutter på denne lunsjen. Du kan kutte ut kjøttet om du vil. Her er alt opp til deg.

1 porsjon – TID: 15 minutter
3 perlepoteter
1 porsjon byggris
1/4 rødløk
1 neve feldsalat
1 bit skinke
1 ss oliven olje, ekstra god
1 ts balsamicoeddik
1 klype salt
1 klype pepper
Avokadokrem:
1 avokado
1 ss limejuice
3 ss crème fraîche, lett
2 ss koriander, frisk, hakket
1 båt hviløk
1 klyoe salt
1 klype pepper

Ha de små potetene i vann og kok dem møre.Hell av vannet og damp dem lett. Del dem i to.
Kok byggris etter anvisning på pakken
Skjær løken i tynne strimler
Skjær pålegget i biter.
Vask salaten og ha den i en bolle samme med halve poteter, byggris, løk og biter i strimler.
Bland sammen olje, balsamico og salt og pepper. Ringle det over salaten og bland det godt rundt.
Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut kjøttet og kjør det glatt i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser sammen med limejuice, crème fraîche, koriander og hvitløken.
Smak til med salt og pepper.
Legg salaten på en tallerken og hell over avokadokremen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×