HJEMMELUNSJ #12 – Potet og byggrissalat med avokadokrem

Dette er en super god og enkle salat som du lager i en feil på hjemmekontoret. Har du små poteter går det ekstra fort å koke dem, men hvis ikke du har det, deler du bare større poteter i biter og koker det. Da bruker du bare 15 minutter på denne lunsjen. Du kan kutte ut kjøttet om du vil. Her er alt opp til deg.
1 porsjon – TID: 15 minutter
3 perlepoteter
1 porsjon byggris
1/4 rødløk
1 neve feldsalat
1 bit skinke
1 ss oliven olje, ekstra god
1 ts balsamicoeddik
1 klype salt
1 klype pepper
Avokadokrem:
1 avokado
1 ss limejuice
3 ss crème fraîche, lett
2 ss koriander, frisk, hakket
1 båt hviløk
1 klyoe salt
1 klype pepper
Ha de små potetene i vann og kok dem møre.Hell av vannet og damp dem lett. Del dem i to.
Kok byggris etter anvisning på pakken
Skjær løken i tynne strimler
Skjær pålegget i biter.
Vask salaten og ha den i en bolle samme med halve poteter, byggris, løk og biter i strimler.
Bland sammen olje, balsamico og salt og pepper. Ringle det over salaten og bland det godt rundt.
Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut kjøttet og kjør det glatt i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser sammen med limejuice, crème fraîche, koriander og hvitløken.
Smak til med salt og pepper.
Legg salaten på en tallerken og hell over avokadokremen.
Legg igjen en kommentar