Salte myke fløtekarameller

Salte fløtekarameller
0 Flares 0 Flares ×

ca.20 biter

200 g smør
4 dl fløte
200 g sukker
2 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
1/2 ts flaksa
lt
Kle en liten firkantet form med bakepapir, eller om du har silikonformer, bruk disse.
Ha alle ingredienser bortsett flaksaltet, i en kjele og varm opp over svak varme og rør til sukkeret er oppløst.
La blandingen småkoke til noen dråper av massen får myk, karamellaktig konsistens når den dyppes i kaldt vann. Har du temperaturmåler beregnet på varmt sukker kan du bruke denne.
Massen skal da være ca. 121 grader.
TIPS: Du kan bestemme karamellens konsistens ved å enten ta den av før den blir 121 grader, eller ved å varme den ytterligere.
Ved 120 grader vil du få en meget myk karamell. Ved 123 grader får du en hardere konsistens og ved 130 grader får du knekk.
Lager du myk karamell kan denne skjæres når den er avkjølt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *