Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Solskinnsboller med sjokolade

0 Flares 0 Flares ×

I litt dårlig humør? Lag en porsjon solskinnboller og du vil se at bollene smiler til deg! Disse bollene bare smelter i munnen. Verdt å bake og invitere venner på en god kopp kaffe, te eller kakao i ettermiddag etter en fantastisk dag ute i solskinnet.

(Ca.10 stk)
75 g smør
2 dl kaffefløte, kan byttes ned melk
4 dl H-melk
50 g gjær
1 egg
4 ss sukker
1 ts bakepulver
12 – 15 dl hvetemel
Fyll:
1 boks sjokade evt 150 g sjokolade
1 pk vaniljekrem

Smelt smør i en kjele og hell over fløte og melk og varm til 37 grader
Smuldre gjær i bakebollen og hell væsken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg, sukker og bakepulver og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen.
Sett til heving under plast ca. 40 minutter.
Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel.

Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet