Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokolade og kokosboller

0 Flares 0 Flares ×

Å bake eltefritt er både lettvint og enkelt. Det som kjennetegner en eltefri deig er at den skal ha minimalt med gjær og ofte er den tilsatt litt ekstra salt, men ikke så mye at det smaker salt. Deigen skal gjerne være litt våt og den skal heves i lang tid. Resultatet er myke, luftige og deilige boller.

Ca. 15 stk

ca. 600 g hvetemel
20 g gjær
1 ½ ts salt
1 1/2 dl sukker

5 dl lettmelk
Fyll:
1 pk smelt melkesjokolade
2 dl kokos
Pensling:
1 egg
Pynt:
1 eggehvite
3 dl melis
1 dl kokos
Bland sammen hvetemel, gjær, salt og sukker i en bakebolle. Hell i melken og rør sammen deigen.
Dekk til deigen og la den stå til heving på kjøkkenbenken i 10-18 timer.
Hell deigen ut på en melete benk. Kna den lett sammen.
Trill ut lange pølser og del i biter. Fyll med sjokoladeknapper og litt kokos i midten.
Rull bollene runde og sett dem i en form eller på et brett med bakepapir. Dekk dem til og la dem etterheve i 1-2 timer.
Pensle bollene med lettvispet egg.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca 12 minutter. Ta dem ut når de er gylne og avkjøl på rist.
Bland sammen eggehvite og melis til tykk glasur.
Bre glasuren over bollene og dypp dem i kokos. Server mens de er ferske, da smaker de ekstra godt.

Tips!

Tilsett gjerne eggeplommen fra hviten i egget du skal pensle bollene. Da får du brukt den opp, og bollene blir ekstra gylne på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet