Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Vakre eplekranser

0 Flares 0 Flares ×

Disse eplekransene er så gode at de blir borte på null komma null. Du må gjerne lage de mindre enn de jeg har laget, det er helt opp til deg selv.

4 mellomstore kranser

4 dl melk
50 g gjær
1 egg
100 g smør
1 dl sukker
1 ts bakepulver
Ca.700 g hvetemel
Fyll:
1 boks nugatti
Pynt:
1 egg til pensling
4 ss perlesukker

Varm melken til 37 grader. Hell væsken over i en bolle og rør ut gjæren.
Tilsett egg, halvsmeltet smør, sukker og sitronskall.
Ha i mel og elt alt sammen til deigen slipper bakebollen.
Dekk til med et klede og hev til deigen er dobbel så stor.
Trill deigen ut til en ca.1 m lang pølse. Kjevl så deigpølsen ut til et rektangel, ca. 25 cm bredde.
Smør og glatt nugattien ut over rektangelet
Rull deigen sammen til en fast pølse.
Del pølsen med en skarp kniv langsetter og snu delene.
Sno de to delene slik at snittflaten vender opp.
Del pølsen i 4 og form flettene til en runde kranser og legg dem på en plate med bakepapir. Sett et halvt eple i midten av kransen.
Etterheves i ca. 40 minutter.
Pensle over med sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.20 minutter til kransene har fått pen gyllen farge. Sjekk at de er gjennomstekt med en bakepinne ved at det ikke sitter igjen deig på pinnen.
Avkjøl på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet