Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Bobler eller rødt til grillmat?

indrefilet

Indefilet

0 Flares 0 Flares ×

Rart spørsmål? Nei, jeg synes ikke det. Mange reagerer med hodevondt på rødviner, og ønsker heller hvitt eller rosè. Men hvorfor ikke prøve noen bobler til grillmaten i sommer.

Grilltallerkener består gjerne av mye forskjellige smaker. Det kan være alt fra spareribs, marinert kjøtt, grillet laks, mais, kremete potetsalater, friske syrlige salater og ikke minst ulike dressinger og sauser. Så med så mange smaker på tallerkenen på en gang, er det nesten umulig å finne drikke som passer til alt. Så hvorfor ikke velge bobler, og gjerne champagne som kan gå som en rød trå gjennom hele måltidet.

Musserende vin som Champagne som har ligget en stund på gjærrester får ofte en duft og smak av kjeks og fersk brød.  De små fine og delikate bobler som beveger seg vakkert oppover i glasset, vil gi deg en deilig munnfølelse og hjelpe til å rense ganen.

Når du skal servere musserende, server den iskald og gjerne oppbevar den i en vinkjøler med isbiter og kaldt vann. Hvorfor ikke dekorer isbitene med blomster eller bær? Frys dem ned med kokt vann, for koker du vannet blir isbitene helt blanke.

Om du har lyst til å teste ut champagne til grillmat har jeg valgt ut 4 gode og smakfulle champagner i litt forskjellige prisklasser, som jeg mener fungerer godt til både grillet sjømat, kjøtt og kylling.

Men er du en av dem som ikke kan klare deg uten en god rødvin til det perfekte grillmåltidet, er mitt tips å velge en rødvin fra et land som har levende grilltradisjoner. Med de varme dager vi har hatt den siste tiden, er mitt tips å la rødvinen ligge i kjøleskapet, eventuelt i vinskap, frem til den skal drikkes.  Hvorfor jeg anbefaler å servere vinen litt kjølig er at den vil oppleves som friskere og mer fruktig, i tillegg vil det ta lenger tid før den blir varm i solen. Blir rødviner for varme, kan de fort oppleves som tunge, bitre og alkoholsterke. 

Men finn den vinen som passer for deg, husk at smaken er din og valget er ditt. Det er svært lite som er feil. Så igjen, stol på din egen smak og tør å bli inspirert til å prøve noe annet enn det du pleier å drikke til grillmåltidet.

Bobler til grillmat

champagne

Champagne André Clouet Silver Brut Nature NV

Vpnr 4169801, kr. 359,90

Dette er en tørr, strukturert og rik Champagne som passer godt til kylling, grillet fisk og skalldyr. Inneholder druetypen 100 % Pinot Noir .

Champagne

Drappier Carte d’Or Brut,

Vpnr 3053201 Kr. 319,90

Denne champagnen har en rik stil, preg av røde bær og krydder. Lang og svakt bitter ettersmak. Passer til kylling, rødt kjøtt, fisk og skalldyr.
Inneholder druene: Chardonnay 5%, Pinot Meunier 20%, Pinot Noir 75%

champagne

Philizot & Fils Brut numéro 3

Vpnr 10132001Kr. 289,90

Fruktig og crispi på smak, preg av sitrus, eple og urter, hint av kjeks og litt gjærbakst.
Passer godt til kylling, lyst kjøtt, grillet fisk og sjømat. Inneholder druene: Pinot Meunier 20%, Pinot Noir 35 %, Chardonnay 5 %

champagne

Louis Roederer Brut Premier

Vpnr 6200801 Kr. 469,90,

Dette er en tradisjonell champagne som er fint utviklet med preg av eple og sitrus, lang ettersmak med streif av mineraler, brødbakst og kjeks. Inneholder druene.
Passer godt til grillet fisk, skalldyr, kylling, svin, storfe og vilt. Inneholder druene Chardonnay 40%, Pinot Noir 40%, Pinot Meunier 20%.

Rødvin til grillmat

rødvin

Faustino I Gran Reserva 2009, Spania

Vpnr 67801 Kr. 224,90

Fin utviklet, balansert preg av røde og mørke bær, litt tørket frukt, urter og fat. God lengde . Passer godt til grillet kjøtt, kylling og svin. Også god å drikke alene etter maten.

rødvin

Masi Campofiorin 2016 Italia , Veneto

Vpnr: 333901Kr. 179,90

Noe utviklet og ørlite sødmefull, men ikke søt. Vinen har en preg av syrlige røde bær og litt tørket frukt.
Passer godt til grillet lyst kjøtt av kylling og svin og grillede grønnsaker, Også god å drikke alene etter maten.

rødvin

Le Ragnaie Rosso di Montalcino 2016, Italia

Vpnr 984201 Kr. 329,90

Noe utviklet, saftig og preget av røde bær og tørket frukt, hint av krydder, urter, lær og fat.

rødvin

Ch. des Adouzes Faugères Le tigre, Frankrike

Vprn 10906401, kr 175.

God struktur, myk i munnen med friske frukter. Godt balansert. Passer godt til grillet lam/sau, kylling og storfe.

rødvin

Olivier Coste Oldstar Carignan Noir, Frankrike

Vpnr 10908701  Kr. 175,00

Frisk, fruktig, og rikelig, med aromaer fra mørke kokte frukter og sørfransk krydder.
Passer godt til kylling og grillet storfe.

Grillet kveite med spekeskinke og grønnsaker

kveite-med-spekeskinke
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto Kim Holthe

Grillet indrefilet av storfe med potetsalat

indrefilet-storfe-grill
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Fylt kyllingfilet med Norzolasaus og grønnsaker

kyllingfilet-fylt-kremost
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)
kveiterullade-appelsingulrøtter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

kyllig - tomatsalat
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet