Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Appelsin og gulrotsuppe med sting!

Appelsin og gulrotsuppe

Matstyling og foto; Kristin Jøtun

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en utrolig god suppe som nesten lager seg selv. Pass på at du ikke tilsetter mer chili enn du liker. Denne suppen er også veldig god å spise iskald når det er varmt i været.
Legg på små klatter av rømme med litt mellomrom. Ta en pinne og dra i den ene enden. Da vil du oppnå at du får hjerter på toppen av suppen.
Vakkert og veldig hyggelig for den som får den servert

4 porsjoner
350 g gulrøtter
1 løk
2 båter hvitløk
1 ss revet, frisk ingefær
1 rød chili
3 dl ferskpresset appelsinjuice
5 dl grønnsakskraft, eller hønsebuljong
3 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Pynt:
1 ss rømme

Rens og del gulrøttene i biter. Hakk løk og hvitløk. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Skjær chilien i tynne strimler. Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, chili, gulrot og ingefær et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge.
Tilsett buljong og appelsinjuice. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.
Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser og smak til med salt og pepper.
Suppen kan serveres varm eller iskald i store dype tallerker..
Legg på små klatter av rømme med litt mellomrom. Ta en pinne og dra i den ene enden. Da vil du oppnå at du får hjerter på toppen av suppen.
Vakkert og veldig hyggelig for den som får den servert!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet