Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Nøttebunn med mango og vaniljekrem

Nøttebunn med mango og vaniljekrem
0 Flares 0 Flares ×

Hvis ikke gjestene dine får vann i munnen av denne, vet ikke jeg. Kaken er vakker å se på samtidig som den er ganske annerledes enn andre kaker du sikkert har lagd før.

(12 stk)
150 g smør                       
4 dl sukker                                      
4 egg                                 
3 dl melk
350 g hvetemel, ca.               
1 ts bakepulver                              
1 ts salt                             
200 g valnøtter eller mandler
Vanlijekrem:
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
4 dl melk
1 ss maisstivelse (maizena)

Krem:
4 dl kremfløte
1 porsjon vaniljekrem
4 pl gelatin
1/4 dl vann
2 dl mangopure

2 nektariner
Pynt:     
1 nektarin
eukuluptus 
6 valnøtter        
Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett eggene ett om gangen og pisk det godt inn.                                       
Tilsett melk, hvetemel, bakepulver, salt og finhakkede valnøtter
Hell røra over i en godt smurt randform, 22 cm. Kan også benytte en rund form, 22 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 40 minutter. Sjekk etter ca. 30 minutter. Det er viktig at den ikke blir for mye stekt. Da blir den tørr. Husk at alle ovner steker forskjellig. 
Hvelves ut av formen på en rist. 
Avkjøles og skjæres i to lag.
Vaniljekrem: 
Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestangen og ha frø og stang i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den sprekke (skille seg).
Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling.Strø gjerne et tynt lag med sukker på toppen. Men du kan også røre i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Legg gjerne plastfolie på toppen.
Pisk kremfløten stiv, ha i vaniljekrem og tilsett mangopure. Smak til så den får en god smak av mango og vanilje. Oppleves den for myk og rennede, tilsett oppløst gelatin. Legg gelatin i et glass med iskaldt vann, og la den ligge i 5 minutter. Klem ut vannet og rør den ut i 1/4 dl kokende vann.          
Montering: 
Legg kakebunn på et fat og så smør på et lag med krem, del nektarinene i båter og legg dem på kakebunnen. Legg deretter på toppen og sprøyt eller bre et lag med krem på. Skjær nektariene i båter og pynt på toppen med nektarin, valnøtter og blader.
Tåler du ikke nøtter men mandler, bytt ut valnøtter med mandler. 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet