Gratinert hvitøks og persillebrød
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Gratinert persille, ost og hvitløksbrød

0 Flares 0 Flares ×

Har du en overligger av en hel loff du ikke har brukt,  kan dette være en måte å få brukt den opp. Hvis du ikke har dette,  kan du kjøpe en loff eller du må gjerne bake et. Skjær det i biter, men ikke helt igjennom. 
Fyll det med deilig ost, hvitløk og urter. Server den til spekeskinke, eller bare som den er. Dette er utrolig digg fredagskos.

4 – 6 personer

1 loff
Fyll:
100 g smør
3 båter hvitløk
1 pk skivet ost
1 bunt persille

Finhakk hvitløk og urter, og bland dette sammen med smeltet smør og en klype flaksalt.

Skjær brødet i skiver, men la bunnen henge sammen. Legg på noen skiver med ost i sprekkene og pensle eller hell forsiktig sprekkene i brødet med hvitløkssmøret.

Stek hvitløksbrødet på 200 grader til osten har smeltet og overflaten blir gyllen og sprø, cirka 10 minutter.

Bryt brødet i biter, dypp det gjerne i olje med litt salt eller spis det som det er til spekeskinke eller bare sånn det er. Utrolig digg mat å servere.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×