Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Spelt og solsikkerundstykker

0 Flares 0 Flares ×

Bak rundstykker i en ildfastform og server dem til frokosten. Du må gjerne bytte ut mer av hvetemelet med speltmel.  Tilsetter du litt solsikkekjerner, linfrø eller sesamfrø i deigen, får rundstykkene en litt annen smak og de blir enda mer næringsrike.

12-16 stk

6 dl lettmelk
1 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
1 ts salt
½ dl olje
240 g sammalt hvete, grov
140 g speltmel
120 g havregryn
400 g hvetemel
Pensling:
4 ss melk
1 neve solsikkefrø

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 grader. Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst.
Du kan godt bruke en pakke tørrgjær istedenfor fersk gjær. Bland i så fall tørrgjæren i melet før du rører det tørre sammen med melken.
Tilsett salt og olje. Rør inn det grove melet og havregryn. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt.
Dekk til med plast og la den heve i ca. 40 minutter til deigen nesten er dobbel størrelse.
Kna den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler (ca. 16 deler). Trill til glatte rundstykker. Legg dem i en ildfast form, og legg dem
Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i ca. ½ time på et lunt sted.
Sett ovnen på 220 grader.
Dusj eller pensle rundstykkene med melk like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet