kanelsnurrer i jernpanne
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Kanelsnurrer i jernpanne

0 Flares 0 Flares ×

Bruker du en jernpanne med lokk, vil du nesten oppnå samme resultat som om du bakte dem i en bakerovn.
Sett jernpannen, gjerne med lokk, inn i ovnen på 250 – 270 grader i ca. 40 minutter. Har du ikke lokk, kan du bruke aluminiumsfolie.
Pass på at de ikke blir brente, de skal ha en fin og gyllen farge. Ved å benytte denne metoden vil du få en sprø og crispi overflate, med en fersk myk bakst inni.

12 stk
75 g meierismør
3 dl melk
50 g gjær, fersk
100 g sukker
1 egg
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
550 g hvetemel
Fyll:
150 g smør
2 ts kanel
100 g brunt sukker
Pensling:
1 egg
Smelt smør i en kjele, tilsett melken og varm til 37 grader. Rør ut gjærene i væsken. Ha alt over i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett sukker,egg, kardemomme, salt, bakepulver og tilsett litt og litt hvetemel mens deigen eltes i bakebollen. Tilsett så mye mel at deigen slipper bakebollen. Av og til kan det være mer enn det som står i oppskriten eller mindre. Det avhenger litt av hvor du bor.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
sett inn jerngryta i ovnen, gjerne med lokk om du har. Når du setter pannen inn i ovnen, skal temperaturen være 250-270 grader. La den stå i ca. 40 minutter.
Ha deigen ut av bollen, og kjevle den til et stort rektangel.
Rør sammen ingrediensene til fyllet, og smør dette jevnt utover deigen. Rull den så sammen til en leiv, og del opp i 12 emner.
Tegn opp en sirkel på et bakepapir etter formen på jerngryta du skal benytte.
Stø godt med mel på bakepapiret og fordel emnene i sirkelen.
La de heve i ca. 40 minutter.
Ta jernpannen ut av ovnen,husk å bruke grytekluter, for dette er varmt.
Hvelv bollene forsiktig over i pannen, pensle over med lett sammenpisket egg.
Senk temperturen til 200 grader , s
ett formen tilbake i ovnen, sett på lokket,  og la formen stå i 8 – 10 minutter før du tar av lokket. Har du ikke lokk, kan du benytte aluminiumsfolie.
Stek videre i ca, 10 minutter til de blir gjennomstekte. 
Pass på at de ikke blir brente, men de får en sprø og crispi overflate med fersk bakst inni. Bedre enn dette blir det ikke.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×