Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Vaniljesnurrer

vaniljesnurrer
0 Flares 0 Flares ×

Søte fristende vaniljesnurrer, er perfekt å bake nå i påsken! Tilsetter du litt bakepulver i deigen, vi du oppleve at bollene blir enda luftigere en de ellers ville ha vært.

20 stk.

200 g smør
4 dl melk
1 pk fersk gjær for søte deiger
1 egg
2 dl sukker
1 ts kardemomme
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 kg hvetemel
Fyll:
1 pk vaniljekrem
1 egg
perlesukker
Smelt smør og tilsett melk og varm opp til ca.37 grader. Rør ut gjæren.
Tilsett lett sammenpisket egg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver. Tilsett hvetemel litt etter litt, mens deigen eltes.
Elt deigen i minst 15 minutter. Sett deigen til heving tildekket et klede i 30 minutter eller til dobbel størrelse.
Del deigen i to.Kjevle dem ut til 2 like store rektangler. Bre vaniljekremen på bunnenene, og rull dem sammen.
Skjær dem i biter, ca 1 1/2 cm tykkelse.
Sett snurrene på et stekebrett med bakepapir og etterhev dem på et lunt sted i 30–40 minutter.
Pensle knutene med egg og strø litt med perlesukker på toppen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i 12–15 minutter.
Avkjøles på rist. Har du lyst å ringle over litt melis, kan du gjøre det ved å blande sammen en eggehvite og melis. Tilsett gjerne litt sitronsaft i glasuren om du har lyst.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet