Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Mammas marmorkake

marmorkake

Matstyling og foto: Kristin Jøtun

0 Flares 0 Flares ×

Min mamma likte å bake, og til hver påske ble det bakt opp langpannekaker, formkaker og småkaker. For det var alltid noen som stakk innom på en kaffekopp i hytteveggen. Så her har jeg børstet støv av hennes gamle oppskrift som jeg har funnet i den gamle håndskrevne kokeboken hennes. Dette er en stor porsjon og krever en stor brødform. Har du bare små former, lag to i stedet for. Jeg vet at denne kommer til å få bein å gå på. 

(12 stk)

300 g smør
5 dl sukker
6 egg
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
3 dl lettmelk
Marmordeig:
ca.3 ss kakao

Pisk romtemperert smør og sukker lyst og porøst.

Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.

Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og hell i lettmelken vekselvis med det tørre. Røren skal være godt blandet, men ikke seig.

Ta av en tredjedel av røren og bland inn kakao. Kakaorøren skal ha samme konsistens som den lyse røren. Blir den for tynn tilsettes 1 – 2 ss hvetemel.

Ta halvparten av den lyse røren i en smurt randform, ca.2 liter og glatt røren utover. Legg så i marmorkakerøren og til slutt resten av den lyse røren.

Trekk en pinne gjennom alle tre lagene på kryss og tvers. På den måten får kaken et marmorert utseende. Men ikke så mye at alt blander seg.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 50 minutter.

Bruk en kakepinne og sjekk om den er ferdig. Følger det ikke med noe deig på pinnen er kaken ferdig.

Snu kaken oppned på la kaken avkjøles på rist med formen over.

Tips!

Husk at alle ovner steker forskjellig, slik at steketiden alltid er veiledende.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet