Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Gul påskekake

gul påskekake
0 Flares 0 Flares ×

Kaker hører helt klart til i påsken, og spesielt gule kaker er jo litt kult å lage. Så her får du oppskrift på en deilige gul kake, den minner nok litt om suksessterte, men i stedet for å bruke mandler har jeg brukt hasselnøtter i bunnen. Kremen er også pisket opp og gjort luftig. På toppen er det lagt på deilig påskeegg trukket i sjokolade og med nøtter inni. Lyst til å bake denne? Jeg er sikker på at du ikke vil angre. Er du glutenallergiker, kan du fint lage denne kaken.

(12–14 porsjoner)

200 g hasselnøtter
200 g melis
5 eggehviter
Smørkrem:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
1 dl sukker
½ ts vaniljesukker
150 g smør

Pynt:
50 g mørk sjokolade
1 ts delfiafett

1 pk.påskenøtter
Grovhakk hasselnøttene og bland inn melis.
Stivpisk eggehviter og bland inn melis og mandler.
Fordel deigen i en smurt springform, ca. 24 cm
Kle formene med bakepapir i bunnen, slik at kakene løsner lettere.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøl.
Bland sammen eggeplommer, kremfløte og sukker i en kjele.
Varm opp til kokepunktet, rør godt.
Trekk kjelen til side når det tykner.
Tilsett vaniljesukker og avkjøl.
Rør inn romtemperert smør og pisk opp kremen slik at den blir luftig.
Ha kremen over i en sprøytepose eller en vanlig pose. Klipp et passe stort hull og fordel kremen over bunnen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet