Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny – 6-2020.

meny uke 6
0 Flares 0 Flares ×

Vi er i første uke av februar og fortsatt lar vinteren vente på seg. Jeg frustreres av at det ikke er snø i skogen slik at jeg får gått på ski, men heldigvis er det godt med snø på fjellet. Så til helgen som kommer bærer det avsted til hytta igjen. Jeg har bestemt meg for å ta opp igjen ukes menyene etter oppfordring fra flere lesere som ønsker å få litt hjelp til å lage gode, enkle og smakfulle middagsretter fra bunnen av.
Her har jeg satt opp en variert ukemeny til deg og familien din. Trykker du på bildene kommer du rett til oppskriften. Ha en strålende uke.

Mandag: Spaghetti Bolognese

spaghetti-bolognese

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè
8 friske sjampinjong

Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad

Tirsdag: Asiatisk laks i form

Laks med asiatisk smak
Matstyling og foto: Kristin Jøtun

Handleliste: 
1 pk wokblanding, fra frysedisken
1 boks rød currypasta
1 hvitløk
1 boks kokosmelk, light eller original
760 g lakseloin, uten bein og skinn
koriander, kan utelates
1 pk ris

Sjekk i skapet:
salt og pepper

Onsdag : Stekt ris med kylling og reker

stekt ris
Mattstyling og foto: Kristin Jøtun

Handleliste:
1 pk ris
3 kyllingfileter
4 aromasopp
1 pk gulrøtter
1vårløk
1 pk sjalottløk
1 rød chili
6 egg
400 g reker
1 – 2 lime
1 liten flaske Sweet Chilisaus

Torsdag: Fish and Chips

fish-and-chips

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
ca. 1 l solsikkeolje til steking1 kg hvetemel1 egg1 pose dypfryste pommes frites
1 pakke ferdig remulade
1 pose, ca. 350 g, dypfryste selskapserter

Fredag: Coq au vin – hane eller kylling i vin

kylling-i-vin

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

1 stor rå kylling (ca. 1,5 kg) eller 1 -2 høner
100 g lettsaltet sideflesk
Ca. 1½ l hønsekraft/buljong
1 liten tube tomatpuré
20 småløk
250 g sjampinjong
3½ dl rødvin, gjerne rester
1 hvitløk
1 laurbærblad

1 frisk timian (eller 1 ts tørket)

Sjekk i skapet: 
1 kg Hvetemel
1 cognac(kan sløyfes)

Lørdag: Laks på en seng av risotto 

laks-risotto

Matstyling: Kristin Jøtun Foto; Kim Holthe

Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
rød chili
1 sitron

Sjekk i skapet:
olivenolje
4 dl kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør

Søndag: Hønsefrikassè

hose-frikasse

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 høne

1 pk laurbærblad
1 pk hvit pepper
1 purre
2 persillerot
1 sellerirot
6 gulrøtter

1  gul løk
frisk kruspersille
1 boks fløte evt melk eller matfløte

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet