Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokolademandelkake

sjokolademandelkake
0 Flares 0 Flares ×

Dette er en superenkel og smakfull kake du lager i en fei. Enklere enn dette blir det knapt. Dette er en glutenfri kake og passer også for deg med glutenintoleranse. Ønsker du å bytte ut kremfløten med laktosefri kremfløte, og lage vaniljekremen din selv med laktosefri melk, vil du få en kake som vil passe til både dem med laktoseintoleranse og glutenintoleranse. 

ca. 10 porsjoner.
1 rull kransekakemasse, Odense
4 små egg eller 3 store
1 ts bakepulver
2 ss bakekakao
Topp:
3 dl kremfløte
11/2 dl vanijekrem
2 ss kakao
100 g skivede mandler
1 boks bringebær
noen blåbær
Del kransekakemassen i biter og ha den i en bakebolle med K-vips. Tilsett eggene og rør til alt er blitt en flytende deig. 

Tilsett bakepulver og kakao og rør det godt sammen, 
Hell deigen over i en rund form, ca 22 cm i diameter. 

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter , eller til kaken er ferdig stekt. Stikk inn en kakepinne og sjekk om det sitter igjen deig på pinne. Men ikke gjør dette før du ser at kaken har satt seg. Åpner du ovnsdøra for tidlig vil kaken få trekk og den vil kunne falle sammen på midten.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i formen. 
Topp:
Pisk kremfløten stiv, men ikke for stiv.
Bland kremen med ferdig vaniljekrem. Smak til med evt. melis eller sukker om den er for lite søt. 
Legg kakebunnen på et fat, bre kremen på toppen og ned over sidene. 
Klapp skivede mandler rundt kanten på kaken. 
Strø med kakao på toppen og pynt med friske bær på toppen. 
Sett kaken kjølig til den skal brukes.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet