Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Laks med asiatiske smaker

Laks med asiatisk smak

Matstyling og foto: Kristin Jøtun

0 Flares 0 Flares ×

Jeg tror mange av oss sliter med å finne gode, sunne og ikke minst raske hverdagsmiddager.

Jeg har komponert en superenkel som alle hos meg digger og som jeg gjerne kan gjenta med kort mellomrom.

1 pk wok, fra frysedisken
2 – 4 ss rød currypasta
1 båt hvitløk
1 boks kokosmelk, light eller original
760 g lakseloin, uten bein og skinn
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

litt koriander, kan utelates
TIlBEHØR:
1-2 pk ris

Ha pakken med wok rett fra fryseren over i en ildfast form. Rør inn currypasta og finhakket hvitløk i wokblandingen. Hell over kokosmelk og bland alt sammen.
Sett formen inn i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca, 15 minutter.
Skjær fisken i serveringstykker og legg fisken på toppen. Har du koriander, strø litt over fisken sammen med salt og pepper.
Sett inn et steketermometer i det tykkeste delen på fisken.
Senk varmen til 180 grader, og la den steke i ca. 12 minutter eller til steketermometeret viser 50 grader.
Ta fisken ut av ovnen og la den stå og trekke litt varme til termometeret viser 52 grader.
Koke ris etter anvisning på pakken.
Server fisk, grønnsaker og ris til.
Super godt, sunt og raskt.


0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet