himmelriks munnfull
Alle innlegg Desserter Oppskrifter

En himmelriks munnfull

0 Flares 0 Flares ×

Denne fromasjen er nettopp som navnet tilsier «en himmelriks munnfull». Den himmelske smaken kommer fra sherry, mandler, cocktailbær og sjokolade. Virkelig verdt å prøve seg på og smaker rett og slett himmelsk!! Hvor navnet kommer fra er ukjent for meg, men det må være noen som har lagde denne og synes de kom til himmelen ved så spise denne deilige desserter. Men det er kanskje noen der ute som vet hvor navnet stammer i fra?

6 porsjoner

2 egg
1 dl sukker
1 dl sherry
6 pl. gelatin
½ dl kokende vann
25 mandler eller nøtter
20 coctailbær, røde/grønne
1 pl. sjokolade
3 dl kremfløte
Pynt:
coctailbær
nøtter eller mandler
sjokolade
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5–10 minutter.
Del eggene og visp eggeplommene med sukkeret til en eggedosis. Klem vannet ut av gelatinplatene, ha de tilbake i en bolle, slå over kokende vann og rør til platene er oppløst. Hell gelatinoppløsningen i sherryen og rør det sammen.
Hakk mandler, coctailbær og sjokolade grovt og bland det i eggedosisen, hold igjen litt til pynt.
Visp eggehvitene stive, likedan kremen. Bland alt forsiktig sammen.
Helles i bolle, porsjonsglass eller en form. La det stå kjølig 2 – 3 timer til det er stivnet.
Pynt med hakkede nøtter, sjokolade og coctailbær på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×