Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sarah Bernard

sarahbernard
0 Flares 0 Flares ×

Disse deilige munnfullene er like mye konfekt som kaker for meg. Du må gjerne lage de mindre enn jeg har gjort. De blir veldig fort mektige. Da er det heller bedre å ta to enn å ikke orke å spise de opp.
Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 grader med en tresleiv i stekeovnsdøra

Ca. 25 stk.

250 g mandler
2 eggehviter
250 g melis
SJOKOLADEKREM:
6 dl kremfløte
250 g kokesjokolade
GLASUR:
200 g (1 pk) mørk sjokolade 55 %
Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.
Mal mandler gjerne på en mandelkvern, men har du ikke det kan du fint
bruke en food- prosessor.
Sikt inn melis og bland det sammen med eggehviter. Tilsett den siste eggehviten i porsjoner til en passe fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
Skjær kransekakemassen i ca. 25 skiver og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Ikke lag dem for store, de har lett for å bli veldig mektige.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøles på rist.

SJOKOLADEKREM::
Ha fløte i en kjele og kok opp. Tilsett biter med sjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Sett sjokoladen kjølig i minst 4 timer, eller gjerne til dagen etter.

Pisk sjokoladen lett opp til den blir luftig, men pass på at den ikke piskes for mye, da kan den skille seg og bli kornete.

Ha kremen over i en sprøytepose og sprøyt på store roser på mandelbunnene.

Sett dem i fryseren i ca. 30 minutter.

GLASUR:

Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Smelt sjokolade i vannbadet.

Dypp kremsiden i sjokolade og la kakene stivne på en rist med papir under.

Strø gjerne på pynt eller sett på en mandelskive på toppen.

Oppbevares best i fryseren til like før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet