Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Smultringer

Smultringer

Matstyling og foto: Kristin Jøtun

0 Flares 0 Flares ×

Du husker sikkert at bestemor bakte smultringer. Det finnes en mengde oppskrifter med gode smultringer. Men her får du antageligvis den oppskriften hun brukte. Denne fant jeg i en gammel håndskrevet kokebok som min mamma hadde. Og min mamma var litt som meg, hun samlet på de beste.
ca. 30 stk

3 egg
250 g sukker
5 dl seterrømme
1 dl melk
1 ts hornsalt
2 ts malt kardemomme
750 g siktet hvetemel

Til koking:
1 kg smult eller fett

Visp egg og sukker til luftig eggedosis.

Visp rømmen stiv og bland det inn i eggedosisen.

Tilsett og vend forsikitg inn melk, hornsalt, kardemomme og hvetemel, men den skal være passe tykk. Det betyr at den ikke skal være klissete, men heller ikke for hard. Så hold igjen litt av hvetemelet. Tilsett heller litt mer når skal bake den ut. Smultringene blir bedre av å ikke ha for mye hvetemel i seg.  

La deigen stå til neste dag.

Kjevle deigen ¾ cm tykk, og stikk ut smultringer. Stek kakene i varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Kakene er fine å fryse og veldig gode å varme lett i ovnen eller i en kjele. 

bestemors smultringer
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet