Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Yoghurtbrød

yoghurtbrød

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

2 store brød

50 g fersk gjær

6 dl vann

12dl yoghurt, naturelle

250 g sammalt speltmel

250 g sammalt hvete grov

600 g hvetemel

4 ts flytende honning

2 ts salt

Oppløs gjæren i lunkent vann. Varm yoghurt og honning og tilsett det i bakebollen.

Tilsett de øvrige ingrediensene, men spar en del av hvetemelet. Det blandes i litt etter litt til passe deig.

Elt godt, og la deigen heve under plast på et lunt sted, ca.2 timer.

Form et rundt brød og legg det på et bakepapirkledd plate.

Etterhev brødet i ca.30 min. Stek brødet ved i ovn ved 200º, nederste rille,ca 30 min. Avkjøl på rist

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet